Onorată instanţă?!

Onorată instanţă?!

Nu exista nicio breasla mai responsabila pentru dezastrul actual in afara celei a magistratilor. Judecatori si procurori intr-un glas.
Totul a inceput, asa cum era firesc, atunci cand l-au executat pe Nicolae Ceausescu. Au legitimat un asasinat politic apoi s-au cocotat in fruntea sistemului de Justitie si a-nceput nebunia. Voi, poporul, ati simtit apoi drastica pervertire a legii, dintr-un colon imputit cu tarele specifice acestui neam, intr-o flatulatie nationala cu nuante de spaga.
Mi-ar lua prea mult timp sa va explic din ce motiv ansamblul legilor din aceasta tara exclude de la sine ideea de dreptate si, sincer, nici nu prea cred ca ati vrea sa stiti. E mai usor sa traiti in cacat, atat timp cat il considerati roze.
Ma bucur ca v-ati pierdut casele prin instanta. Ma bucur ca atunci cand sarmaua v-a poposit in burdihane, va mangaiati lasciv pe sub curea si-ncepeti sa va vaicariti ca o duceti rau. Ma entuziasmez cand aud ca nu ati avut parte de Justitie, pentru ca realizez ca nu veti avea parte niciodata cat veti trai. Mai mult, copiii vostri vor trai la fel, in acelasi sistem de Justitie care le va lua casele, ii va baga la puscarie nevinovati si ii va elibera pe infractorii inraiti pentru a va fi vecini.
Sa revenim un pic la sistem: este complet distrus si literalmente mancat de cancer. La nivel celular. Nu exista magistrat in aceasta tara care sa nu fi comis o infractiune. Veti spune: “de unde stii, ba, tu ca e asa? I-ai analizat pe toti?” Ei bine, nici nu trebuie. Si asta pentru ca o privire aruncata peste sistemul obligatoriu in care traiesc judecatorii si procurorii si a legilor interne pe baza carora functioneaza, dar mai ales daca te uiti peste criteriile de promovare si ierarhizare a magistratilor, ar trebui sa va lamureasca de ce si cum se poate face dreptate in curtile de Justitie din Romania.
Stiti ca niciun judecator din Romania nu poate sanctiona actele unui procuror arondat pe langa instanta pe care o reprezinta, fara a se supune unui control al legitimitatii deciziei? Sunt convins ca nu-ntelegeti ce spun, pentru ca sunteti neinstruiti, dar am sa va explic: judecatorii sunt cei care dau verde pentru interceptari, procurorii se folosesc apoi de ele in orice fel doresc pentru alcatuirea oricarui tip abracadabrant de rechizitoriu, bazandu-se pe faptul ca judecatorii nu-l pot respinge dupa ce au autorizat interceptarile din dosar. Daca judecatorii l-ar respinge, cazul ar atrage atentia sefilor cu privire la justetea autorizarii interceptatilor, iar suspectilor ar trebui sa li se ceara scuze pentru ascultarea telefoanelor. Cand vreodata credeti ca s-ar intampla asa ceva?! Asa ca, rechizitoriul va trebui sa fie justificat macar printr-o arestare preventiva. Hilar, nu? Decat sa recunosti ca ai gresit, mai bine mai comiti o nedreptate si scapi basma curata.
Cine credeti ca i-a invatat pe infractorii violenti cum sa aranjeze o bataie pentru a-si lua bani? Cine credeti ca i-a invatat pe betivi sa scape de legea prin recalcularea alcoolemiei? Mama?! Cine credeti ca i-a-nvatat sa se foloseasca de “uzul capiunii” ca sa obtina case, vile, terenuri pe cei care astazi se numesc “afaceristi in domeniul imobiliar”? Cine credeti ca medieaza spagile politice din inaltele curti de Justitie din Romania? Cine credeti ca numeste CSM-ul? Dar Curtea Constitutionala? Dar primele de Paste si de Craciun? Va zic eu: MAMA!
De ce credeti voi ca Basescu, Iliescu, Nastase si toti politicienii acestei tari au fost intotdeauna interesati de plasarea unor piese grele in sistem, fie prin CSM, Inalta Curte, sau prin chestia aia care se numeste Curtea Constitutionala?
O scurta trecere in revista a averilor acumulate de judecatori ne arata cam cate dosare au judecat impartial. Daca ne sucim din trunchi si ne holbam la cartile lor de drept, publicate pe bani grei si complet irelevante pentru sistemul de invatamant, ne dumirim ca diferenta dintre acesti magistrati si minerii care au venit la Bucuresti sa faca dreptate si ordine, nu exista.
Acum stiu de ce nu a existat niciodata o revolutie: pentru ca nu am schimbat nimic in aceasta tara, in afara de stapan. Nu ne-am schimbat nici noi, nici ei. Suntem aceiasi copii ai parintilor nostri, aceleasi slugi umile ale acelorasi stapani, masti hidoase ale unor maceratii inutile care ar fi trebuit sa ne faca mai buni, dar ne-au facut mai calzi si mai moi. Ne suntem inutili ca popor, daunatori in toate cele si vulgar de inculti in democratie si dreptate. Simpla asezare a unui podium intr-o sala si a unei robe pe umeri ne creeaza sistemul de valori. Suntem o batjocura la adresa ideii de “bine”. Si cum dusmanul binelui este “mai bine”, noi incercam de peste 20 de ani sa ne imbunatatim sistemul prin valori originale uitand ca principala caracteristica a neamului asta este escrocarea binelui comun cu scopul transformarii lui intr-un bine individual.
ROMANIA ESTE O TARA DE DREPT!
Foaie verde s-un cacat, il resping ca nefondat!

Share